Moheda IBK

Referat: Öjaby Sport - Moheda IBK

Hemma match mot Moheda!

Idag mönstrar vi 2 backpar och tre kedje formationer. Vi vet att matcherna mot Moheda alltid blir tuffa och så också idag.

Första perioden startar vi riktigt bra och redan efter 1.25 kan Kalle snyggt prickskjuta efter ett snabbt frislag av Victor, åter igen alltså gör vi mål på tack vare snabb tänkta killar.
Två minuter senare lägger Isse ett frislag i sidled till Jonte och han drar på kanonen och 2-0 är ett faktum. Nu spelar vi ruggit bra och Moheda kommer i en del sporadiska anfall men dessa avvärjs snyggt av våra fyra backar och Linus i mål.
Linus ska dessutom få en poäng idag då han snyggt frikastar Adam som enkelt gör 3-0.
Moheda skjuter bra och mycket men Linus är tryggheten själv så det blir aldrig farligt plus att Moheda inte kommer fram på eventuella returer.

Skotten i första 7 för oss och 8 för Moheda

Andra perioden startar inte så som vi tänkt oss, känns som killarna tagit ut segern då första var så bra. Vi tar inte löpningarna på samma sätt, blir stillastående då Moheda backar hem lite och ställer upp. Efter 6 minuter kan dessutom Moheda sätta 3-1 då vi inte får bort bollen framför Linus.

Skott i andra 11 för oss och 7 för Moheda

Tredje startar tyvärr likadant och Moheda gör det riktigt bra just nu och gör det jobbigt för våra grabbar, hade inte Robban, Tim, Isse, Jonte och Linus spelat så stablit så är frågan hur det gått i matchen. Efter 12 minuter får vi spela powerplay och för en gång skull kan vi sätta ett mål i denna disciplin. Efter 18 sekunder i powerplay kan Victor med backhand sätta 4-1 framspelad av Isse.
Dessvärre kan Moheda reducera minuten efter och det blir än mer oroligt då vi får Liam utvisad 13.36 men vi spelar bra och håller undan tiden ut.

Skotten i tredje 6 för oss och 5 för Moheda.

Sammanfattning: Tack vare en stark första period kan vi gå ifrån och sen var det försvars arbetet som gjorde att vi kan klara tre poäng denna dag.
Stor heder till alla grabbarna i försvars arbetet, finns lite att jobba med vår rörlighet i anfallet under veckan som kommer.
På lördag bär det av till Älmhult för en viktig match så det gäller att vi tränar på bra denna vecka.